Loading...
Skip to Content

Werkwijze

Hoe kunnen we u helpen?

Vervoer

U kan het dier naar het crematorium brengen, bij u thuis laten ophalen of via uw dierenarts laten aanbrengen.
Wenst u uw dier te brengen, dan vindt u de openingsuren en tarieven op deze site. Liefst toch een seintje op voorhand, zodat we even tijd voor u kunnen maken.

Voor een ophaling aan huis, dient u dit telefonisch aan te vragen en wordt afgesproken wanneer dit kan plaatsvinden. Meestal kan dit de dag zelf of ten laatste de volgende werkdag. De chauffeur zal de nodige documenten invullen en u vragen om het vervoer, de crematie (en urne) ter plaatse contant te betalen zodat u zich hierover achteraf niet meer hoeft te bekommeren.

Wenst u uw dier bij de dierenarts achter te laten, dient u hem/haar te verwittigen van uw keuze van crematorium. Dan dient de dierenarts ons te contacteren voor verdere afspraak.

Crematie

Individuele crematie

Indien u aanwezig wil zijn tijdens de crematie, dient u op voorhand een afspraak te maken. U kan ook gewoon het dier brengen en later de asse, al dan niet in een urne, weer ophalen. In de buurt bevindt zich een groot bos waar u even kan verpozen en een shoppingcentrum voor wie liever rustig wacht bij een kop koffie. Of u komt ’s anderendaags of later op de dag terug om de asse op te halen. Eventueel kan u op voorhand uw dier al brengen, zodat het in de koelcel bewaard kan blijven tot de crematie doorgaat.

Sinds 2022 is publiek niet langer toegelaten in de bedrijfshal waardoor het niet langer mogelijk is om de crematie zelf te kunnen zien.

Collectieve crematie

In dit geval kan u de crematie niet bijwonen, noch de asse terugkrijgen. Uw dier wordt in de loop van de komende dagen samen met andere dieren gecremeerd en de asse worden nadien opgehaald door een verwerker van asresten.

Asbestemming

Urnes en aandenken

U kan op deze site al onze urnes en aandenken bezichtigen.
Ter plaatse vindt u ook een gamma dat u kan bekijken tijdens het wachten.
Let wel: niet alles op de site is in stock.
Sommige moeten besteld worden en dan kan het enkele dagen duren vooraleer wij de urne kunnen bezorgen. In tussentijd worden de asse zorgvuldig en geëtiketteerd bewaard.

Er bestaan nog heel wat accessoires, zoals hangers en ringen waarin asse kan bewaard worden, er kunnen mooie foto’s vereeuwigd worden op een porseleinen plaatje enz.
Dit kan u ontdekken in de rubriek Urnes & Aandenken